Homestay Di Jepun

TIP PERJALANAN

Perbezaan homestay adalah dari segi lokasi, keluasan, kelengkapan didalam rumah dan harga. Rumah yang luas & lengkap tak semestinya mahal, jika berada dilokasi yang agak jauh dari pusat atau jauh dari stesen pengangkutan awam.

Rumah di Jepun agak kecil berbanding rumah kita di Malaysia. Purata sekitar 500sqft. Ada homestay bertingkat, dan setiap tingkat hanya berkeluasan sekitar 300-400sqft.

Bilik pula kebanyakkannya 2 bilik tidur sahaja. 3 bilik tidur lebih kepada premium homestay jika dipusat bandar. 3 bilik mudah didapati dilokasi pinggir bandar pada harga standard dan economy.

Dibawah antara contoh daripada beratus-ratus homestay yang ada di Jepun. Homestay anda akan kami susun bergantung pada kekosongan dan bajet pilihan anda. Konsep kami, “Get what you pay”. Kami takkan sediakan homestay ⭐⭐ jika anda minta sediakan homestay ⭐⭐⭐⭐.

Kami akan memilih homestay yang tidak lebih 500 meter dari stesen pengangkutan awam walaupun anda memilih homestay ⭐⭐. Dan akan pastikan kelengkapan asas seperti aircond, heater, dapur, microwave dll cukup.

CONTOH HOMESTAY 01

CONTOH HOMESTAY 02

CONTOH HOMESTAY 03

CONTOH HOMESTAY 04

CONTOH HOMESTAY 05

SHARE

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *